Afbeelding
Oranjevereniging Rijssen

Oranjedagen in Rijssen: als vanouds druk, gezellig én ook zonnig

Algemeen

RIJSSEN – Druk, gezellig en gelukkig zonnig: ook deze editie van de Oranjedagen in Rijssen kan bijgeschreven worden als zeer geslaagd. Het was overigens een bijzondere editie: voor het laatst vond de huldiging van de Schutterskoning plaats bij Spekhorst.

Jan Mark Flim heeft geschiedenis geschreven. Zijn schot velde de houten vogel en in triomf werd de nieuwe Schutterskoning naar het oude café gevoerd. Daar vond voor het laatst de traditionele huldiging van de Rijssense schutterskoningen plaats. Voor de laatste keer werd hier, op deze historische plek, daverend het Wilhelmus gezongen en het glas geheven. “Het was indrukwekkend. Een mooiere afsluiting van al die huldigingen was niet mogelijk”, vertelt Olav Roeterdink, voorzitter van de Oranjevereniging Rijssen. 

Inmiddels is het traditie om de Oranjedagen voorafgaand aan Koningsdag te beginnen met het Bedrijvenuurtje, gevolgd door Oolderwets gezellig. Een feest van ontmoeting en gezelligheid. Op Koningsdag zelf was er, tegelijkertijd met het vogelschieten, de drukbezochte aubade op het Volkspark. Wilhelmina gaf de toon aan, de scouting zorgde voor het hijsen van de vlag. 

Van Oosterhoffair tot knallend vuurwerk
Het feest vanaf Koningsnacht, de activiteiten overdag op de evenementenweide en de scoutingactiviteiten rond de vijver, tot en met de grandioze vuurwerkshow en het tentfeest op Koningsdag, kende veel bezoekers. In de Hobbyboerderieje waren demonstraties en veel mensen maakten er gebruik van om zich voor te laten lichten over de verschillende vormen van kunst en creativiteit. Ook de Oosterhoffair, met een diversiteit aan kramen, werd drukbezocht. Eén van de deelnemers was Chantal Rutterkamp met haar handgemaakte oorbellen. Ze stond voor het tweede jaar op de Oosterhoffair en had aan belangstelling niet te klagen: “Het bevalt me goed op deze fair.” Ze verkoopt niet alleen kant en klare oorbellen, maar klanten kunnen ook zelf hun oorbellen samenstellen.

De Oranjevereniging Rijssen, de andere organisatoren en alle vrijwilligers kunnen terugkijken op een geslaagd feest! De Oranjevereniging kan nog wel steun gebruiken: als donateur ondersteunt men de jaarlijkse Oranjedagen. Ook een eenmalige gift is welkom!
www.oranjeverenigingrijssen.nl

Door Jenny ter Maat

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding