Afbeelding
Fotograaf: Jan Timmerman - JTS Fotografie

Maik Duin scoort knappe tweede plaats in Assen

Sport en vrije tijd

RIJSSEN - Maik Duin reed op Koningsdag een uitstekende Dutch Supersport race op het TT Circuit Assen. Na even aan de leiding te hebben gereden, eindigde de Racing Team Rijssen rijder op 0,281 seconde van de winnaar als tweede. Het betekende Maik zijn eerste podiumplaats van het jaar.

Maik Duin was als vierde geëindigd in de eerste Dutch Supersport race van het seizoen 2024. Voorafgaand aan de tweede racedag kon de 18-jarige coureur een dag trainen op het TT Circuit Assen. Daar werd een goede afstelling voor de Suzuki gevonden. Zaterdag 27 april (Koningsdag) begon Maik uitstekend aan de eerste kwalificatie. Het gevoel met de motor was goed, wat resulteerde in de snelste tijd en de voorlopige pole position. In de tweede kwalificatie wist de Racing Team Rijssen coureur zijn rondetijd met 0,6 seconde te verbeteren. Met zijn 1’44.0 eindigde Maik als tweede in de uitslag, waardoor hij vanaf de eerste startrij de Dutch Supersport race mocht aanvangen.

Na de start van de race reed Maik op een vierde plaats. Er ontstond een mooie strijd vooraan. De Suzuki-rijder wist zich langzaamaan naar voren te werken. Met nog twee ronden te gaan wist Maik de leiding te pakken. Hij probeerde zich vervolgens los te rijden van de concurrentie in een poging om zijn eerste Dutch Supersport zege te behalen. In de slotronde kwam de nummer twee weer voorbij in de Stekkenwal. Maik wilde nog weer in de aanval gaan, maar maakte een klein foutje, waardoor dit net niet meer mogelijk was. Na tien ronden racen op het TT Circuit Assen eindigde Maik op 0,281 seconde van de winnaar op een knappe tweede plaats.

Maik: “Het was een leerzaam en positief weekend in Assen. We hebben de motor goed aan het sturen gekregen met dank aan Marc en Kevin. Ik wil mijn sponsoren en iedereen die mij steunt enorm bedanken. Hier kunnen we op verder bouwen en met de volgende race gaan we ervoor om opnieuw voor de overwinning te vechten!”

De volgende Dutch Supersport ronde – de derde race van het seizoen 2024 – staat gepland voor zaterdag 18 mei op het TT Circuit Assen.