Afbeelding

Volop vertier in Rijssen rond wielerronde

Sport en vrije tijd

RIJSSEN - Op zaterdag 4 mei start de Ronde van Overijssel vanaf het Parkgebouw. ’s Ochtends bereiden de ploegen zich al voor in het park en is gelegenheid voor het publiek om daar een kijkje te nemen. De ploegenpresentatie begint om 11.00 uur waarna de wielrenners om exact 12.00 uur worden weggeschoten voor een wedstrijd over ruim 200 kilometer. Tegen 16.15 uur arriveren de renners op het plaatselijke parkoers aan de Markeloseweg waar hen nog drie doorkomsten wachten. De finish is voorzien tegen 16.50 uur.

Jumbo dikke bandenrace

Maar in de tussentijd is er ook van alles te doen op gebied van wielrennen. Zo is er om 14.00 uur een Jumbo dikke bandenrace voor de jeugd. Hiertoe is er in de tuin van het Parkgebouw een leuk parkoers opgebouwd. Aanmelden kan ter plaatse of via de website van ready2race / Jumbo. De organisatie wordt hierin ondersteund door Scouting Oosterhof - Niej Begin. 

Mindervaliden-races

Aansluiten vinden er ook mindervaliden-races plaats op dezelfde locatie, waarin de scouting wordt bijgestaan door OnlyFriends Twente. “We verwachten een gezellige drukte voor zowel de renners als het publiek” zegt de organisatie. Het zal duidelijk zijn dat ten tijde van de wielerwedstrijd (14.00 uur tot 17.00 uur) de straten rondom het finishparkoers moeilijk bereikbaar zijn. Gezien het karakter van 4 mei worden de activiteiten van ‘De Ronde’ om 18.30 uur afgesloten teneinde de herdenkingsdiensten niet te verstoren.

Afbeelding
Afbeelding