Marlies Hopster, Gerwin Baan en Gerjanne Tijink.
Marlies Hopster, Gerwin Baan en Gerjanne Tijink. Jenny ter Maat

Eerste Voorjaarsfair De Braakmanslanden op zaterdag 4 mei met ruim 30 kramen

Uitgaan en cultuur

RIJSSEN – Het plein voor Bakkerij Tijink en de Oude Plus aan de Roels Bosmastraat staat zaterdag 4 mei vol met gezellige kramen. Die dag wordt de eerste editie van Voorjaarsfair De Braakmanslanden gehouden.

Tussen 10.00 en 16.00 uur staan op het plein ruim 30 kramen opgesteld. “Een heel gevarieerd aanbod aan deelnemers, daar is speciaal opgelet”, benadrukken de organisatoren. Kramen met lekkernijen, speelgoed, originele cadeautjes, Tupperware, kaarten, kaarsen, gerookte paling, vogelhuisjes, sieraden, bloemen, haardecoratie, Oriflame, loempia’s, Aloe Vera, goede doelen en meer: het staat er allemaal. Een aantal deelnemers staat voor het eerst op de fair.

Initiatiefnemers zijn Marlies Hopster, Gerwin Baan en Gerjanne Tijink. “We willen het plein een beetje opvrolijken”, vertel Gerjanne, die begin maart met het idee kwam. “Dit is gewoon een oersaai plein, we hebben de gemeente al vaker voorgesteld hier een leuk plein van te maken, met bijvoorbeeld een wekelijkse ochtend- of middagmarkt, met kramen met kaas, noten. Maar in dat geval moet een marktkoopman zelf aangeven dat hij hier wil staan, en anders gebeurt dat niet. We hebben de gemeente ook al voorgesteld om dit hele plein aan te pakken en aantrekkelijker te maken.” Zonder resultaat en vandaar dat het plein de eerste zaterdag van mei opgevrolijkt wordt met een fair. “Die dag wordt het een heel gezellig plein. Met eten en heel veel streek- en ambachtelijke producten. Ook goede doelen presenteren zich, zoals Gezinsverwendag, Youth for Africa en Nova Albanië, onder andere met schminken.”

De organisatoren staan er zelf ook. Gerwin Baan met zijn snoepkraam is een bekende op alle lokale fairs. In het aanbod zaterdag nieuwe mentossoorten en toffees. Gerjanne Tijink staat er onder andere met oliebollen. Marlies Hopster van Juulz met allerlei leuke handgemaakte (baby)cadeautjes. De organisatoren hebben er zin in. “Zo’n fair brengt toch een stukje gezelligheid in deze wijk. We hopen op mooi weer en veel bezoekers. We zijn benieuwd naar de reacties, en als het een geslaagde fair wordt, houden we em wellicht volgend jaar weer!”
Een advies van de organisatoren voor bezoekers: Kom vooral op de fiets!

Door Jenny ter Maat