Afbeelding
Fotograaf: Herbert Huizer

Kom kijken naar Overijssels Mooiste!

Algemeen

Binnenkort is de 70e Ronde van Overijssel. Wielerploegen uit binnen- en buitenland strijden op Overijssels grondgebied om de winst. Op zaterdag 4 mei staan zo’n 200 wielrenners aan de start in Rijssen. Na het startschot zullen ze een groot deel van onze provincie doorkruisen zie kaartje over een zeer gevarieerd parcours. Zo zijn er mooie beklimmingen en is er natuurlijk kans op waaiers! De renners mogen dus geen moment verslappen en het mooie is dat wielerfans de koers in levenden lijve kunnen beleven. Ook deze keer trekt de wedstrijd door de mooie delen van Overijssel, met op bepalende plekken een spannende tussensprint. De finish is in Rijssen. Na ruim 200 zware kilometers ziet het publiek de winnaar van ‘Overijssels Mooiste’ daar even voor 17.00 uur op de Markeloseweg over de meet komen.

Deze 70e editie van Overijssels Mooiste is live te volgen via TV, radio en social media. Wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws over de Ronde van Overijssel kan kijken op de website: www.rondevanoverijssel.nl, Twitter @RvOverijssel, Instagram /rondevanoverijssel en Facebook /RondevanOverijssel.

De 70e Ronde van Overijssel

De Ronde van Overijssel behoort tot de drie oudste eendagswedstrijden van Nederland. Traditiegetrouw vindt ‘Overijssels Mooiste’ plaats op de eerste zaterdag in mei. Met recht wordt deze wedstrijd een echte klassieker genoemd. Dit jaar maakt de Ronde van Overijssel deel uit van de Holland Cup, een internationale wielercompetitie in Nederland met diverse Nederlandse 1.2 UCI koersen. De lengte van de wedstrijd bedraagt 205,1 kilometer [zonder neutralisatie].

Dorp van de Ronde

Oldenzaal is zaterdag 4 mei het bruisende centrum van het vaderlandse wielrennen. Het is dit jaar ‘Dorp van de Ronde’ tijdens de 70e editie van de Ronde van Overijssel. Bij Oldenzaal is dit jaar de bijbehorende tussensprint. De streep ligt boven op de Tankenberg, het hoogste punt in de koers. Deze sprint telt ook mee voor het tussensprintklassement. Oldenzaal is inmiddels het tiende dorp (stad) langs het parcours dat als ‘Dorp van de Ronde’ in het middelpunt van de belangstelling staat. Eerder kregen Vroomshoop, Holten, Ootmarsum, Wierden, Lemele, Bornerbroek, Markelo, Vriezenveen en Tubbergen deze eretitel.

Nieuwe ‘berg’ in route

De Ronde van Overijssel is daarnaast op zaterdag 4 mei een nieuwe ‘berg’ rijker. De parcoursbouwers hebben een lus in Hoge Hexel opgenomen in de route. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van het dorp in vervulling. Na ongeveer 90 kilometer koers passeert het peloton Vriezenveen en gaat het richting Hoge Hexel. Daar rijden de wielrenners een lus door het dorp en gaan ze verder naar Daarle. Daarnaast houdt de organisatie rekening met enkele last minute veranderingen in het parcours. Op tal van plaatsen in Overijssel wordt aan de weg gewerkt. Dit heeft geen gevolgen voor de klassieke hoogtepunten in de koers zoals de Kuiperberg, Lemelerberg, Holterberg of Markeloseberg.

Overijssels mooiste

Pakweg 200 wielrenners staan zaterdag 4 mei 2024 om 12.00 uur bij het Parkgebouw in Rijssen aan de start van ‘Overijssels Mooiste’. Belangstellenden zijn ook hier uiteraard van harte welkom om een kijkje te komen nemen.